Satranç Takımımızın Başarısı

41 ilden ve KKTC'den 55 takım ve 712 sporcunun 9 tur boyunca mücadele ettiği 2017 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası sonunda ilk altı sırayı elde ederek 2018 Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne yükselme başarısı gösteren takımlar arasında Marmara Üniversitesi Satranç Takımı da yer aldı.

Marmara Üniversitesi Satranç takımımız herhangi bir sponsor ve destek olmadan, tamamen sporcuların kendi imkanlarıyla, kurulduğu ilk yılda, önce İstanbul 'daki gruplarda ikinciliği sonrasında, Türkiye Kulüpler Şampiyonasında 55 takım arasından 2.'liği kazanarak, şampiyonanın en sevilen takımlarından biri oldu. Takımımız: Ayhan Kaan Aydın, Abdullah Dinke, Tunahan Makaracı, Atakan Eken, Uğur Barkın Tahaoğlu, Şeyma Yılmaz, Duygu Yeşil, Yağmur Şinik, İlhan Serhat Salman, Kutay Karataş, Muhammet Akyüz, Ziya Sarıbıyık ve Serdar Salman’dan oluşmaktadır. Şampiyonada ayrıca İlhan Serhat Salman 9 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik alıp 7. Masa Birincisi olurken; Kutay Karataş ise 6. Masada üçüncülüğü kazandı.

Marmara Üniversitesi mezunu Meslek Lisesi Öğretmeni Ziya Sarıbıyık ve Prof. Dr. Serdar Salman'ın yönetimi ve danışmanlığındaki takımımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

 

HIZLI ERİŞİM