Savunma ve Havacılık Kariyer Günleri

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü,  Mimar ve Mühendisler Kulübü, Mimar ve Mühendisler Grubu, Yeryüzü Mühendisleri, Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen etkinlikte savunma sanayii ve havacılık sektöründe ülkemizin önde gelen kuruluş ve firmaları da konuk olarak yer aldı.

İlk günkü etkinlik; sektörün önde gelen büyük firmalarından temsilcilerle çok sayıda akademisyen ve öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. 2. günkü etkinlik ise yine sektörden firmalarin katılımı ile gerçekleştirilirken; sektörün yenilikleri ve geleceği hakkında bilgiler verildi, öğrencilerimizi savunma sanayiine yöneltici sunumlar yapıldı. Etkinlikte ayrıca firmalar tarafından öğrencilerimize staj imkanları konsunda da bilgi verildi. Etkinlikte genel olarak Savunma ve Havacılık sektöründe Türkiye'nin vizyonundan bahsedilirken; bu alanda % 100 yerli üretimin kaçınılmaz olduğunun, dolayısıyla bu alanda gerek farklı branşlara ait mühendislere gerekse ara elemanlara ihtiyaç olduğunun vurgusu yapıldı.