Single Sign-On ile Tek Kullanıcı Adıyla Tüm Sistemlere Giriş

23.11.2016 tarihinde geçilen uygulama ile üniversitemizin idari ve akademik personeli, önceden farklı adresler üzerinden farklı kullanıcı isimleri ve şifreleri ile giriş yaparak kullanmakta oldukları birçok uygulama ve servise; bys.marmara.edu.tr adresi üzerinden tek bir kimlikle oturum açarak erişim imkanına sahip olacak. Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi (ÖBYS), Personel Bilgi Yönetim Sistemi (PBYS), Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), Akademik Bilgi Yönetim Sistemi (ABYS), Eğitim Öğretim Bilgi Yönetim Sistemi (MEOBS), Kurum İçi ve Dışarıdan Başvuru Yönetim Sistemi (Başvuru), Karar Destek Bilgi Yönetim Sistemi (KDBYS), Destek Yönetim Sistemi'ne (Sorun ve İş Süreçleri Takip Sistemi) tek kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapacak olan kullanıcılar; güvenlik ve kullanım kolaylığı açısından da rahatlığa kavuşmuş olacak.

Kullanıcıların, bu sistemden faydalanabilmeleri için @marmara.edu.tr uzantılı kurumsal e-posta adreslerinin BYS kullanıcılarına tanımlanmış olması gerekmektedir. @marmara uzantılı kurumsal e-postanız henüz tanımlanmadıysa BYS'ye girip, sağ üstteki kullanıcı adlarına tıklamalısınız. Bu bölümde BYS hesabı ile oturum açıldı yazıyorsa "E-posta Değiştir" linkine tıklamalısınız.

Single Sign-On'a geçebilmek için yapmanız gereken işlemleri buradan inceleyebilirsiniz.

Single Sign-On ile iyi çalışmalar dileriz.