Tahkim Anlaşması: Temel İlkeler ve Tahkim Anlaşmasının Hazırlanması Paneli

Akademisyenler, avukatlar ve öğrencilerin katıldığı panelin açılış konuşmasını, Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan ile birlikte İSTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı yaptı. Doç. Dr. Mustafa Erkan konuşmasında, program ile amaçlananın tahkimin her konusuna ayrıntılı bir şekilde değinmek olduğunu belirtti, bu yolda kendilerine destek veren İSTAC’a ve özellikle katılımcılara teşekkür etti. Prof. Dr. Ziya Akıncı ise tahkimin günümüz yargılamasında çok önemli yerlere geldiğini, yeni kurulmuş olmasına karşın İSTAC’ın pek çok zorlu işi başardığını belirterek, böylesine önemli bir konuya sahip Paneller serisinin düzenlenmesine katkı sağladıkları için onur duyduklarını söyledi. İki oturumda gerçekleşen panelde önce Marmara Üniversitesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Can Yöney “Tahkim Anlaşmasının Temel İlkeleri” adlı sunumunu yaptı. Ardından Esin Avukatlık Ortaklığı’ndan Av. Ali Selim Demirel “Tahkim Anlaşmasının Hazırlanması” adlı çalışmasını sundu. İkinci oturumda ise İSTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı ile birlikte Esin Avukatlık Ortaklığı kurucu avukatı Av. Dr. İsmail G. Esin genç akademisyen ve uygulamacının çalışmalarını yorumladı.

Kapanış konuşmasını yapan Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan panele katılan konuşmacılara, dinleyicilere, başta İstanbul Tahkim Merkezi Genel Sekreteri ve Tahkim Okulu Panelleri serisinin Eşbaşkanı Dr. Öğr. Üyesi Candan Yasan Tepetaş ile panelin düzenlenmesinde katkı sağlayan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları ve Hukuk Araştırmaları Derneği, Kurgusal Dava Kulübü ve Model Birleşmiş Milletler Kulübü olmak üzere herkese teşekkür etti. Panel gündemi, CNNTÜRK, NTV, HABERTÜRK, VATAN gibi medya kuruluşlarında da yer aldı.

Projenin, ayda bir kez olacak şekilde dört yıl boyunca düzenlenmesine karar verildi. Ayrıca projede, genç bir akademisyen ve genç bir uygulamacı ile kıdemli bir akademisyen ve kıdemli bir uygulamacının yer alması kararlaştırıldı. Buna göre, tahkim konusunda önem taşıyan farklı konulara ilişkin sunumlar gerçekleştirilecek olup, kıdemli akademisyen ve kıdemli uygulamacılar ise bu sunumlarda ele alınan hususları yorumlayıp değerlendirecekler.

 

HIZLI ERİŞİM