Üniversitemiz 2016 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı’ndan Ödülle Döndü

Üniversitemiz akademisyenlerinden Diş Hekimliği Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tuğba TUNALI AKBAY, ülkemizi temsil ettiği  "Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı"nda  “Anne sütündeki zararlı maddeleri uzaklaştıran filtre” adlı buluşu ile Gümüş Madalya Ödülü kazandı.

Öğretim üyemiz Prof. Dr. Tuğba TUNALI AKBAY’ın “Anne sütündeki zararlı maddeleri uzaklaştıran filtre” adlı buluşu, anne sütüne geçen ve bebeğin sağlığını tehdit eden her türlü gıda katkı maddesi, tütün ve tütün ürünlerinden kaynaklanan zararlı kimyasallar, aflatoksinler, alkol, ilaçlar ve tarım ilaçları ile bunların yıkım ürünlerini süzebilen filtreler ile ilgilidir. Anne sağdığı sütünü spesifik filtreden geçirip bebek için zararlı maddelerin filtrede tutunmasını sağlayacaktır. Böylece istenmeyen zararlı madde sütten uzaklaştırmış olacak ve bebek sağlıklı beslenecektir.