YATAY GEÇİŞ (Kurumlar Arası_2015 Yılı) İŞLEMLERİ

YATAY GEÇİŞ (Kurumlar Arası_2015 Yılı) İŞLEMLERİ

 

 

"Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik" Hükümleri ve Üniversitemizin yönetmeliklerine uygun olarak 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarı Yılında Yatay Geçiş yoluyla Ön Lisans ve Lisans Diploma Programlarına kabul edilecek öğrencilerde aranacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihi ile koşullar ile ilgili detaylı bilgi bu sayfada yer alacaktır.


Genel Bilgiler;

Uygulama Esasları ve Başvuru Şartları (Kurumlar Arası Yatay Geçiş)

 

1)     Öğrencinin, yatay geçiş başvurusunda bulunabilmesi için bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı olması gerekir.

2)     Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencinin (Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı dışında) lisans programlarında en az iki, önlisans programlarında ise en az bir dönemi tamamlamış olması zorunludur.

3)     Kurumlar arası yatay geçiş kontenjanına yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına kayıtlı uluslararası/yabancı uyruklu öğrenciler başvuramaz.

4)     Öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait GANO(Genel Ağırlıklı Not Ortalaması)’sunun, eğitimini 4,00’lük sistemde almış ise en az 3,00, 100’lük sistemde almış ise en az 75 olması gerekir.

5)     Öğrencinin yatay geçiş başvurusu yapabilmesi için kayıtlı bulunduğu programda, tamamlamış olduğu dönemlere ait öğretim programında (müfredat) belirtilen tüm dersleri almış ve başarmış olması zorunludur. Öğrencinin üst yarıyıllardan aldığı derslerde başarı şartı aranmaz. Kayıtlı olduğu dönemlerde, öğretim programında yer alan derslerin tümünü almamış olan veya herhangi bir dersten başarısız olmuş olan öğrencinin başvurusu değerlendirmeye alınmaz.

6)     Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına yapılacak başvurularda, ilgili birim için Senato tarafından kabul edilmiş YGS taban puanı (YGS)’den en az 225 (Müzik 2.sınıf 180) koşulunun sağlanmış olması gerekir.

7)     Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvuran adayların değerlendirilmesinde, adayın 100 puan üzerinden hesaplanan yetenek sınavı puanı, başvuru yaptığı ÖSYS puan türünde almış olduğu ÖSYS puanı ve 100 puan üzerinden GANO’su dikkate alınır ve yönergede belirtilen formül kullanılarak adayın değerlendirme puanı hesaplanır.

8)     Öğrencinin geçiş yapmak istediği programın yatay geçiş için başvurulan yıl itibarıyla ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilen şartların yanı sıra varsa mülakat ve benzeri diğer geçiş koşullarını yerine getirmiş olması zorunludur.

9)     Bir programın aynı anda hem birinci hem ikinci öğretimine başvurulabilir.

10)   Açık ve uzaktan öğretimden Üniversitenin örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapılmaz.

11)   Meslek yüksekokullarına yapılan başvuruların değerlendirilmesinde sadece adayın GANO’su esas alınır.

HIZLI ERİŞİM