Marmara Üniversitesi - Sanayi İş Birliği Güçleniyor

İHKİB ve İTHİB yöneticileri üniversite - sanayi iş birliğini geliştirmek için Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar’la görüştü.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe ve İstanbul Tekstil Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar’la görüştü. Birliklerin yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı görüşmede üniversite - sanayi iş birliğinin geliştirilmesi için fikir alışverişi yapıldı. 

Görüşmede; iş birliğinin güçlenmesi adına İTA Ar-Ge Merkezi’nin, Marmara Üniversitesi’nin Teknopark alanına taşınmasına karar verildi. Merkezin; İHKİB ve İTHİB ile beraber Marmara Üniversitesi’nin de dahil olduğu bir kurulla yönetilmesi kararlaştırıldı. İTA Ar-Ge Merkezi’nin; üniversite-sanayi iş birliğiyle yönetilmesinin sektörün yenilikçi yönünü geliştireceği ve Marmara Üniversitesi’nin akademik yetkinliğinin sektörle daha kolay buluşacağı üzerinde duruldu. Merkez; Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak, müşteri odaklı ürün üretmek, teknolojik adaptasyona imkan sunmak, yerli ve yabancı girişimcilere yönelik olarak yüksek standartlarda hizmet sunmak amaçlarıyla çalışmalarını sürdürecek. 

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar açıklamasında; “Üniversite ve sanayi birlikteliği hem üniversitenin hem de sanayinin gelişmesi adına büyük önem taşıyor. Bunların yanında ülke gelişimine de katkı sağlıyor. Üniversitelerin imkanlarını sanayinin imkanlarıyla birleştirerek ülkenin bilimsel, teknolojik ve ekonomik yönden gelişmesine daha fazla fayda sağlayabiliriz.” diyerek üniversite-sanayi iş birliğinin önemine dikkat çekti. 

Değişimin çok hızlı gerçekleştiği günümüz dünyasında ilerlemek ve gelişmek isteyen ülkelerin eğitimi ilk sıraya koyduklarının altını çizen İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, eğitimin kalkınma mücadelesinde en önemli konulardan biri olduğunu belirtti. Mustafa Gültepe yaptığı açıklamada; “Sanayinin güçlü rekabet, yüksek ihracat ve verimlilik için kendi teknolojisini üretmesi gerekiyor. Bu da ancak başarılı bir üniversitesi-sanayi iş birliğiyle mümkün.” ifadelerini kullandı. 

İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şişman; Marmara Üniversitesi’yle yapılan iş birliğinin tekstil sektörü için önemini vurguladı. Bu iş birliğinin güçlenerek devam etmesi için gerekli adımların en kısa atılacağını söyledi. Ahmet Şişman konuyla alakalı; “Türk Tekstil sektörünün var olan gücünü Ar-Ge Merkezi’nde teknik tekstiller alanında yapılacak inovatif çalışmalarla daha da ileriye taşıyacağız.” dedi.

HIZLI ERİŞİM