Doktora Öğrencileri İş Hayatının Önde Gelen İsimleriyle Buluşuyor

Marmara Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı doktora öğrencileri, Prof. Dr. Deniz Elber Börü’nün girişimiyle; dijitalleşen ve hızla dönüşen dünyada, iş dünyasının ve yöneticiliğin geleceğini tartışmak üzere alanının önde gelen yöneticileri ile buluşmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda 16 Ocak tarihinde organize edilen kahvaltıda, Otokoç Yönetim Kurulu Üyesi, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Görgün Özdemir ile bir araya gelen doktora öğrencileri; yönetimin ve yöneticiliğin değişen paradigmalarını, bu bağlamda öne çıkan değerleri, dijital dönüşümün etkilerini fütüristik bir bakış açısıyla inceleme şansı buldular.

Öğrencilerle yaptığı sohbette; özgeçmişinden, eğitim sürecinden, iş deneyimlerinden bahseden Görgün Özdemir; “yönetim” alanına yönelik çeşitli açıklamalar yaptı. Yöneticilik kariyerinde sosyal sermaye kavramının önemini anlatan Özdemir, yöneticiliğin temelde “Güven” kavramına dayalı olduğunu belirtti. Yönetimin aslen bir ekip işi olduğunu; ekip üyelerinin kültürel bir harmoni içinde çalışabileceğini, adalet algısının örgütün tüm kademelerindeki çalışanlar için tahsis edilebilmesi amacıyla kurumsal politikaların ve etik kodların oluşturulması gerektiğini söyledi. Özdemir, dijital dönüşümün bu unsurları daha da önemli kılacağı vurgusunu yaptı.

Yeni ekonomi ve Endüstri 4.0 ile başlayan dönüşümün; tüm dünyada paylaşım ekonomisi ağırlıklı iş modellerinin gelişmesine yol açtığını, dijitalleşmenin de bu iş modellerini yaygınlaştırdığını belirten Görgün Özdemir, artık endüstriyel alanda daha az çalışan ihtiyacının olduğunu, buna karşılık yazılım ve bilişim teknolojileri kullanımının artacağını anlattı. Bu bağlamda hizmet sektörünün büyüyeceğini, hizmet üretiminin çeşitleneceğini söyledi. 

Konuşmasının özetini, “Yönetim; yönetim kademesindekilerin öğretileri, inançları, deneyimleri ve bakış açıları ile biçimlenir. Bu da, her örgütün yönetim felsefesini tanımlar. Liderler ve yöneticiler dijital dönüşümün yanında kültürel çeşitlilik ve jenerasyon dönüşümleriyle de karşı karşıyadırlar. Örgütlerin sürdürülebilirliği açısından teknoloji kadar, sosyal yapının da yenilikçi bakış açısıyla yönetilmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki ‘Güven’ unsuru tüm yönetsel uygulamaların temelinde yer almalıdır.” şeklinde sundu.

Organizasyonun son bölümünde; doktora öğrencileri çalışma konuları hakkında kısa sunumlar yaptılar. Prof. Dr. Deniz Elber Börü; doktora çalışma alanının, iş hayatının gereksinimlerine ve gelişimine katkı sağlayacak şekilde belirlendiğini, bu bağlamda iş hayatından yöneticilerle yapılan bu tür toplantıların vizyon oluşturma anlamında önemli olduğunu söyledi; katılımlarından dolayı Görgün Özdemir’e teşekkürlerini sundu. 


Haber: Nida Şenler

HIZLI ERİŞİM