Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz ve Öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A Proje Başarısı

Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz ve Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi  araştırmacısı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Emin Çam'ın danışmanlığını yaptığı ve Eczacılık Fakültesi öğrencileri Enfal Eser, Sevdenur Erzengin, İlke Kabaoğlu, Hümeyra Betül Yekeler, İrem Nur Onay, Beyzanur Uludoğan ve Ayşen Kopuz'un proje yürütücülüğünü yaptığı 7 adet TÜBİTAK 2209-A projesi desteklenmeye layık görülmüştür. Öğrencilerimizi ve öğretim üyemizi tebrik ederiz.

Proje başlıkları:

  1. İnsülin yüklü kitosan bazlı modifiye edilmiş nanopartiküllerin üretilmesi ve farmakokinetik özelliklerinin incelenmesi (Yürütücü: Enfal Eser)
  2. 3D yazıcı teknolojisi ile insülin yüklü sublingual doku iskelelerinin üretimi, karakterizasyonu ve farmakokinetik özelliklerinin belirlenmesi (Yürütücü: Sevdenur Erzengin)
  3. Empagliflozin Yüklü Polimetil metakrilat/Polilaktik asit/Polikaprolakton Fiberlerin Elektro-eğirme Yöntemi ile Üretimi, Karakterizasyonu, İn Vitro ve İn Vivo Değerlendirilmesi (Yürütücü: İlke Kabaoğlu)
  4. Memantin/Donepezil/Metformin Yüklü PVA/PEO Kompozit Fiberlerin Basınçlı Dönme Yöntemi ile Üretimi, Karakterizasyonu ve Anti-Alzheimer Etkisinin İn Vitro Değerlendirilmesi (Yürütücü: Ayşen Kopuz)
  5. Elektro-eğirme ve Basınçlı Dönme Tekniklerinin Kıyaslanması: b-glukan Yüklü Sodyum Aljinat / Polivinil Alkol Fiberlerin Üretimi, Karakterizasyonu ve Yara İyileşmesi Üzerine Etkileri (Yürütücü: Beyzanur Uludoğan)
  6. Basınçlı Dönme Yöntemi ile Donepezil/B12 Vitamini Yüklü Polikaprolakton/Polivinil pirolidon Fiberlerinin Üretimi, Karakterizasyonu ve Anti-Alzheimer Etkinliğinin İn Vitro Olarak İncelenmesi (Yürütücü: İrem Nur Onay)
  7. Empagliflozin Yüklü Polilaktik asit/Polikaprolakton Fiberlerin Elektro-eğirme ve Basınçlı Dönme Yöntemi ile Üretimi ve Antidiyabetik Aktivitesinin İn Vitro Olarak Karşılaştırılması (Yürütücü: Hümeyra Betül Yekeler)

HIZLI ERİŞİM