Marmara Üniversitesi köklü geçmişinden aldığı güçle inşa ettiği üniversitenin emektarı güçlü kadınlarla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
Marmara Üniversitesi’nin ilim ve bilim üniversitesi misyonu çerçevesinde, üretimin önemli aktörlerinden olan akademik ve idari kadın personelimiz, 8 Mart günü Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar’ın da teşrif ettiği etkinlikte bir araya geldi. Etkinlikte, “Güçlü Marmara’nın Güçlü Kadınları” sloganıyla üniversitemiz tarafından hazırlanan, kadın personelimizle yapılan samimi söyleşilerin birleştirildiği bir video sunuldu. Akademik personelin, idari personelin, güvenlik görevlilerinin, mutfak çalışanlarının ve öğrencilerin yer aldığı videoda; doğum gününü ilk kez Marmara ailesinde kutlama şansı yakalayan kadınlarımızdan, kendi ayakları üzerinde durabilme yetisine erişmenin mutluluğu içinde olanlardan, ilim ve bilimin bekçisi olmanın gururunu yaşayanlara kadar uzanan kıymetli görüntüler sunuldu.
Akabinde Bilgi İşlem Daire Başkanlığında 9 ay evvel göreve başlamış olan ve üniversitemizin en yeni kadın idari personeli bilgisayar mühendisi Neslihan Akbaba kürsüye davet edildi. Akbaba, Marmara Üniversitesi bünyesindeki pozisyonunun ilk iş deneyimi olduğunu, bu ailenin bir parçası olmanın kendisine önemli kazanımlar sağladığını ve burada çalışmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Ardından, tam 43 yıl üniversitemize hizmet vermiş olan en kıdemli kadın akademik personelimiz olan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer konuşmasını yapmak üzere takdim edildi. Özer konuşmasına, “Kadınlar toplumumuzun her sektöründe hizmet veriyorlar çünkü kadınlar hak ettikleri fırsatları yakaladıklarında dünyayı daha güzel bir yere çeviriyorlar.” sözüyle başladı. “Kadınlar hak ettikleri fırsatları yakaladıklarında dünyayı daha güzel bir yere çeviriyorlar. Kadınlar bilim için yaratılmıştır. Kariyer de yapabilirler annelik de. Bu nedenle modern toplumlarda kadınların eğitimine önem veren politikalar yürütülmelidir.” sözlerini sarf etti. Aile içi şiddeti kınayan Özer, “Korku ve şiddetten uzak yaşamak temel bir insan hakkıdır. Kadına şiddet sağlıksız ve faydasız nesillerin yetişmesine sebep olur. Bunun önüne geçmek için gerekenler yapılmalı. İnanıyorum ki kadınlar her branşta olmaya devam edecekler.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.
Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni birincilikle bitiren, finans alanında özel sektörde çalışan Berra Doğaner konuşma yapmak üzere takdim edildi. Doğaner, Marmara Üniversitesi mezunu bir kadın olmanın iş hayatında kendisini her zaman bir adım öne taşıdığını söyledi, 100. Yıl mezunlarından biri olma onurunu tatmış biri olarak gurur duyduğunu ifade etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar konuşmalarını tamamlayan konuklara çiçek ve hediye takdimi gerçekleştirdi. Akabinde konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye davet edilen Özvar, farkındalık yaratmak anlamında bu gibi günlerde bir araya gelmenin çok önemli olduğunu söyledi. Üretim hayatında kadınların yerini kutlamak amacıyla bu etkinliğin hazırlandığını ifade eden Özvar, “Kadın mesai arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın kadınlar gününü kutlarım. Onlarla iş yapmaktan dolayı fevkalade gurur duyuyorum, iyi ki varsınız. Hocalar, araştırmacılar, idareciler, diğer çalışma alanlarındaki kadınlarımız, üniversitemizi güçlü kıldınız.” dedi. Marmara Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren salgın hastanesinde ve diş hastanesinde kadın çalışanların en ön sıralarda çalıştığını söyleyen Özvar, “Kendilerinin fazlasıyla çalışkan, dayanıklı ve en önemlisi cesur olduklarını gördüm. İş gücü piyasasında kadınların ortaya koyduğu verimlilik, süreklilik, güçlülük fevkalade önemlidir. Türk kadınlarının Türk toplumuna her dönemde olduğu gibi günümüzde de itici güç yaratacağı kanısındayım. İyi ki varsınız iyi ki bizimle birlikte çalışıyorsunuz.” ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.
Etkinliğin bitimini takiben Rektörümüz Erol Özvar eşliğinde, Rektörlük binasında tekrar bir araya gelen personel ile pasta kesimi ve ikramı gerçekleştirildi.
Tüm kadınlarımızın dünya kadınlar günü kutlu olsun.
Haber: Nida Şenler