Marmara Üniversitesi, ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT) veri tabanında lisansüstü çalışmalarını sergileyen Türkiye'deki ilk kurum oldu.
Cambridge menşeli ProQuest Dissertations & Theses, akademik tezleri dizine ekleyen, özetleyen ve tam metin erişimi sağlayan, küresel ölçekteki çevrimiçi veri tabanıdır. ProQuest veri tabanı, 27 Ocak 2021 itibariyle; 1983'ten bugüne her yıl kapsamını daha da büyüten Marmara Üniversitesi akademik koleksiyonunun içerdiği, yüksek lisans ve doktora tam metin tezlerini içerecektir. Üniversitemizin çalışmaları aynı zamanda, başlıca konu dizinlerindeki ve Google Akademik’teki alıntılar aracılığıyla geniş çapta görünürlük ve tanınırlık kazanacaktır. Bu sayede; dünya çapındaki araştırma üniversitelerinin ve önde gelen araştırma kurumlarının mensupları, üniversitemizin yüksek lisans ve doktora tezlerine erişim sağlayabilecektir.
Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Güssün Güneş, “ProQuest Dissertations & Theses Global'in veri tabanına katkıda bulunan ilk Türk akademik kurum olmak heyecan verici. Bu durum; küresel profilimizi yükseltecek aynı zamanda öncü, uluslararası ve çağdaş bir üniversite olarak misyonumuzu ilerletecek.” dedi.
Haber: Nida Şenler